Како да одговорите на прашањето „Кажете ми нешто повеќе за себе“ на интервју за работа?

Со добра подготовка и вежбање на вашиот одговор однапред, ќе знаете точно што да кажете за да оставите добар прв впечаток.

ПОВЕЌЕ
Како да побарате покачување?

Барање на покачување на плата може да биде стресно и непријатно, но ништо не губите ако пробате.

ПОВЕЌЕ
5 совети како да напишете мотивациско писмо

Мотивациското писмо е одлична можност да оставите супер прв впечаток врз потенцијалниот работодавец и да покажете зошто би биле идеален кандитат за работната позиција за која аплицирате.

ПОВЕЌЕ
„Постојано аплицирам, а не добивам повратен одговор“ – број 1 проблем на Македонците при потрага по работа

Ако аплицирате за работни места, но често не добивате повратен одговор сериозно размислете да го надградите или измените/дополните вашето CV и мотивациско писмо, пред да аплицирате за други позиции.

ПОВЕЌЕ
6 Причини поради кои не смеете да добиете отказ

Како многу важен дел од работниот однос е забраната за дискриминација на вработените. Во продолжение можете да прочитате, кои се 6-те неосновани причини за отказ за кои работотавецот никако не смее да ве отпушти.

ПОВЕЌЕ
7 знаци дека лицето кое ви прави интервју сака да ве вработи

Иако обично не можете да знаете со сигурност дали сте ја добиле работата само врз основа на перформансите на интервјуто, често има знаци кои сугерираат дали тоа поминало добро.

ПОВЕЌЕ
Како да напишете идеален оглас за работа кој ќе ги привлече најдобрите кандидати?

Огласот за работа треба да биде структуриран да привлече нови кандидати, најдобрите за бараната позиција. Прочитајте како да напишете идеален оглас за работа.

ПОВЕЌЕ
Како полесно да напредувате на работа?

Ако сакате да напредувате на работното место и во кариерата, но не знаете од каде да започнете, еве неколку совети кои можат да ви помогнат да се истакнете на работното место.

ПОВЕЌЕ